Blogi

Vuosi 202116.4.2022 18:48


Sisällä +21,3 ja ulkona -21,3

Volkswagen Tiguan

Helsingin pihan kukkia toukokuussa 2021

Limukahvilan avajaiset

Marsalkan ratsastajapatsas Helsingissä

Tohlopin latausasema

Clasun ylioppilasluokka 1960 kokouksessaan 19.9.

Rakuunasoittokunta

Eeva-Leenan syntymäpäiväruusuja Tohlopissa

Eeva-Leena 80 vuotta 24.12.2021

Käynnistelen vasta nyt - vuoden 2022 huhtikuussa - tätä viime vuoden blogikirjoitustani. Olen ilmeisesti tullut vanhaksi, kun en heti vuoden alussa jaksanut aloittaa kirjoitustyötäni.

Kärvistelimme koko vuoden 2021 koronataudin ahdistamina. Tämän vuoksi ja osin Helsingin asuntomme remontin vuoksi vietimme paljon aikaa Tampereella. Oleilimme enemmän Tampereella kuin Helsingissä. Säästyimme koronalta. Kiitos kolmen rokotuskerran. Nyt rokotuksia on jo saatu kaikkiaan neljä! Alkutalvi Tampereella oli vielä vähäluminen, mutta myöhemmin lunta tuli niin paljon, etten muista samanlaista talvea ollenkaan. Tammikuun puolessa välissä 15.1.2021 oli talven lämpötila sisällä + 21.3 astetta ja ulkona - 21.3. astetta Celciusta meidän keittiön mittarin mukaan.

Alkutalveen 5. helmikuuta 2021 ajoittui serkkuni Eila Parviaisen 91-vuotispäivä. Se on J.L.Runebergin, kansallisrunoilijamme syntymäpäivä ja silloin aina liputetaan. Eila muistaa sen hyvin, vaikka muisti on alkanut heiketä. Hänen syntymäpäivänään on siis liputettu aina. Niin nytkin. Kävimme tervehtimässä häntä Sipoon Nikkilässä.

Helmikuussa aurattiin ja avattiin Tohloppi-järven jäälle matkaluistelurata, joka heti saavutti suuren suosion. Helmikuun lopulle ajoittui myös Viktorin koulun talviloma ja hänen vanhempiensa "työloma" Tohlopissa.

Maaliskuussa maahan julistettiin kolmen viikon sulkutila 8.-28.3. Sulkutilan aikana ravintolat olivat kiinni, kokoontumiset olivat rajoitetut kuuteen henkilöön, hoitotakuuta ja hoitoalan henkilöstön työehtoja säädeltiin tarpeen mukaan.

Me Eeva-Leenan kanssa kävimme Tampereella tutustumassa pariin uuteen Plug-in Hybrid autoon maaliskuun aikana. Volkswagen Tiguan olisi mielestämme meille kaikkein sopivin. Vähän liian kallis kyllä!

Huhtikuussa vietettiin "meirän poikien" syntymäpäiviä Helsingissä ja Tampereella. Mikko täytti 50 vuotta ja Viktor 8 vuotta. Ukille tuli 82 vuotta täyteen Kansallisena veteraanipäivänä 27.4. Osallistuin silloin seppeleen laskuun Messukylän sankarihaudalle Tampereella.

Toukokuussa oli mukava seurata kuinka kevät eteni pitkin harppauksin niin Tampereella kuin Helsingissäkin. Kävimme toukokuun puolessa välissä ihailemassa kirsikka-ja luumupuiden kukintaa Herttoniemessä ja oman pihan kukkia Helsingissä. Avasimme toukokuun lopussa "Limukahvilan" pihassamme.

Kesäkuun 4. päivänä vietimme Puolustusvoimien lippujuhlan päivää Helsingissä. Osallistuin silloin seppeleen laskuun Mannerheimin ratsastajapatsaalla. Oleskelimme lähes koko kesäkuun Tohlopissa. Kunnostimme pihaa ja kävimme välillä uimassa. Tohloppi-järven vesi oli jo niin lämmintä, että minäkin uskaltauduin veteen jopa parikin kertaa päivässä. Aivan kuun lopulla saimme asennettua sähköauton latausaseman autokatokseen tallin oven viereen.

Oleskelimme koko heinäkuun Tampereen Tohlopissa. Pistäydyimme välillä Helsingissä tarkastamassa meille tulevaa postia: lehtiä, mainoksia ja laskuja. Muilta osin vietimme aikaa Tohlopissa uiden, soudellen ja kesästä nauttien.

Jatkoimme elokuussa oloamme Tampereella remontin ja koronan takia. Kävimme kuitenkin noin viikon välein Helsingissä katsomassa postiamme, tapaamassa poikamme perhettä ja hoitamassa pojanpoikaamme Viktoria. 

Elokuun alkupuolella vierailimme Eeva-Leenan entisen kollegan Helena Rautiaisen kanssa Hattulan Pyhän Ristin kirkossa ja Lepaan puutarha-ja viinitilalla. Tein tutustumismatkasta kuvakertomuksen kotisivuilleni. Se löytyy Kuvagalleriasta.

Hattulan vanhassa kirkossa on paljon nähtävää ja Lepaan viinitilalla hyvää ruokaa.

Elokuun 18. päivänä tuli kuluneeksi tasan 30 vuotta JR:n 200 muistomerkin paljastamisesta Luumäellä. Osallistuin muistotilaisuuteen sotakamreeri Arto Pekkolan kanssa.

Elokuun lopulla, 27.8. uusi automme Volkswagen Tiguan luovutettiin meille viiden kuukauden odottelun jälkeen.

Koronan parikin kertaa siirtämä vuoden 1960 ylioppilasluokan kokous saatiin pidettyä syyskuun 19. päivänä Tampereen Klassillisen lukion tiloissa. Meitä oli kaikkiaan 12 entistä oppilasta ja lisäksi Clasun entinen vararehtori Pasi Takala, joka kertoili meille koulumme nykyvaiheista.

Putkiremontti alkoi meidän Helsingin kodissa 20. päivänä syyskuuta ja se jatkui aina marraskuun 12. päivään asti. Jouduimme asumaan koko lokakuun ja osan marraskuutakin Tampereen Tohlopissa Helsingin asunnon remontin takia. Syksyyn ajoittui myös auton kesärenkaiden vaihto talvirenkaisiin sekä veneen pesu ja kääntäminen Tohlopin rannassa. Lopullisesti kesäaika päättyi lokakuun viimeisenä päivänä, jolloin siirryttiin talviaikaan.

Asuimme Tampereella vielä marraskuun pari ensimmäistäkin viikkoa. Niiden jälkeen marraskuun 12. päivänä piti remontin olla valmiina asunnossamme Helsingissä. Näin olikin. Emme kylläkään saaneet mitään tietoa siitä, että asuntomme olisi kunnossa. Mikko oli saanut tiedon, että hänen samassa rapussa oleva yksiönsä olisi valmis. Ajoimme Helsinkiin katsomaan. Olihan remontit tehty ja sen jälkeen alkoi valtava siivous ja huonekalujen paikalleen laitto. Kokosin ottamistani kuvista "Remonttivideon", joka on nähtävissä " Marraskuun 2021 tapahtumia" kotisivuillani.

Marras-ja joulukuuhun sattui useita juhlallisuuksia, joista tärkeimpiä olivat Hakkapeliittain 95-vuotisjuhlalounas Ostrobotnialla 3.11., Rakuunasoittokunnan 100-vuotisjuhlakonsertti Tampere-talossa 10.11., Maanpuolustuskurssiyhdistyksen 60-vuotisjuhlakokous Finlandia-talossa 18.11. ja Eeva-Leenan 80-vuotisjuhlat Tampereen Tohlopissa 24.12. Näihin mieleenpainuviin juhlahetkiin onkin hyvä lopettaa muistelot vuodesta 2021.

 


Kirjoitusta on viimeksi muokattu: 25.4.2022 13:06