Blogi

Reserviratsastajien lipunnaulaus 24.3.2012 18:54


Yhdistyksen puheenjohtaja ja rouva valmiina ottamaan vieraat vastaan

Reserviratsastajien lippu

Juhlapuhuja Erkki Wuolijoki

Lipun vihkiminen ja siunaus

"Liehukoon lippumme vapaasti!"

 

 

Sain kutsun ystävältäni Juhani Kuismalta Reserviratsastajat ry:n lipunnaulaustilaisuuteen. Lipunnaulaus ja vihkiminen pidettiin Rannikkosotilaskotiyhdistyksen edustustiloissa Katajanokalla 24.3. Osallistuin mielelläni tilaisuuteen, sillä osasin odottaa, että juhlasta tulee isänmaallinen, maanpuolustus- ja ratsuväkihenkinen, olivathan järjestäjinä reippaat reserviratsastajien puuhamiehet ja -naiset. 

 

                                                        ****

Samalla kertaa saatoin ihailla juhlapaikan lähellä olevia Katajanokan hienoja jugendtaloja, joista yhdessä Gesellius-Lindgren-Saarisen piirtämässä talossa, Kauppiaankatu 7:ssä, kävin työssä viisi vuotta Yleisen Teollisuusryhmän aikaan 1980-luvulla. Talo on edelleen yksi Katajanokan kauneimmista, mutta niin on myös tämä juhlapaikan talokin. Rannikkosotilaskotiyhdistys oli ostanut huoneiston siitä itselleen jo 1940-luvulla. Hieno huoneisto ja juuri sopiva tällaiseen juhlaan.

 

                                                       ****

Yhdistyksen puheenjohtaja Juhani Kuisma toivotti juhlavieraat tervetulleiksi. Juhlaväkeä oli paikalla nelisenkymmentä. Aluksi puheenjohtaja Kuisma ja kunniapuheenjohtaja Reijo Hietamäki palkitsivat reserviratsastajien riveissä ansioituneita yhdistyksen mitaleilla ja rintamerkeillä. Kaikkein korkeimmalla, yhdistyksen kultaisella mitalilla, palkittiin pitkään yhdistyksessä toiminut Erkki Wuolijoki, joka palkitsemisseremonioitten jälkeen piti hienon juhlapuheen, johon hän oli ottanut mukaan aiheita suomalaisesta ratsuväestä. 

                                                      ****

Juhlapuheen jälkeen oli vuorossa lipunnaulaus. Ensimmäisen naulan löi Hakkapeliittayhdistyksen puheenjohtaja Erkki Laukkanen ja viimeisen Reserviratsastajien puheenjohtaja Juhani Kuisma. Väliin mahtui kolmisenkymmentä yhdistyksen yhteistyökumppania ja aktiivitoimijaa. Näin oli lippu naulattu ja siirryttiin nautimaan sotilaskotiyhdistyksen hyvistä kahveista, piirakoista ja kakusta.

                                                      ****

Teologian tohtori Niko Huttunen vihki ja siunasi yhdistyksen vasta naulatun lipun, jonka jälkeen Maanpuolustuskiltojen liiton puheenjohtaja Pauli Mikkola luovutti lipun yhdistyksen puheenjohtajalle ja toivotti menestystä ja vireää toimintaa yhdistykselle uuden lipun alla.

                                                      ****

Yhdistyksen perustajajäsen Juha E Tetri piti puheen lipulle todeten, että oli mukava olla mukana ja nähdä kuinka yhdistys kolmenkymmenen vuoden jälkeen vihdoinkin sai oman lipun. Näin oli hieno juhla päättynyt ja Reserviratsastajat ry oli saanut käyttöönsä uljaan lipun, joka toivottavasti liehuu monissa isänmaallisissa tapahtumissa niin täällä Helsingissä kuin muuallakin Suomessa. 


Kirjoitusta on viimeksi muokattu: 24.6.2012 11:36

Kirjoituksessa on 1 kommentti

Juhani Kuisma (26.3.2012 18:50)
Kiitos Jaakko osallistumisesta juhlatilaisuuteemme. Kävin lukemassa blogikirjoituksesi. Olin kovin otettu, hienoa tekstiä ja komeita kuvia!
Reserviratsastajat ry/Jussi
Kommentoi kirjoitusta
*

*

* Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.