Blogi

Tampereen maanpuolustusjuhla ja seminaari1.4.2012 19:09


Tampereen entinen Yleinen Sairaala

Liput ja yleisöä maanpuolustusjuhlassa

Alustaja ja paneelin puheenjohtaja Pekka Visuri Tampereen yliopiston juhlasalin "pöntössä"

Paneeli juhlasalin korokkeella

Osallistuin pohjoishämäläisten reserviläisten, miesten ja naisten, järjestämään maanpuolustusjuhlaan 28.3. ravintola "Pisarassa" Tampereella entisen Yleisen Sairaalan tiloissa, joissa nykyisin on sosiaali- ja terveydenalan oppilaitos.

Pirkanmaalla on jo pitkään ollut käytäntö, että keväisin piirikokousten yhteyteen järjestetään  maanpuolustusjuhla, johon ovat tietenkin tervetulleita kaikki kokouksiin osallistuvat, mutta myös muut. Juhlan jälkeen pidetään sitten piirien sääntömääräiset kevätkokoukset.

Tällä tavoin saadaan juhlaan osallistujia. Näin myös tällä kertaa. Ennen juhlaa nautittiin kahvit, jotka jokainen maksoi itse. Juhlan aloitti Panssarisoittokunta. Tervehdyssanat lausui Tampereen Reserviupseerikerhon puheenjohtaja Jorma Suonio. Panssarisoittokunnan reippaan marssin jälkeen vuorossa oli juhlapuhe, jonka piti Pirkanmaan aluetoimiston uusi päällikkö, komentaja Matti Eskola. Hän on ottanut tehtävän vastaan kuukausi sitten. Komentaja Eskola on Tampereen poikia ja on päässyt ylioppilaaksi Messukylän yhteiskoulusta. Hän varmaan viihtyy hyvin tehtävässään Tampereella? 

Panssarisoittokunnan esityksen jälkeen oli vuorossa palkitsemiset. Pirkanmaan Reserviupseeripiiri, Reserviläispiiri ja Pirkanmaan Maanpuolustusnaisten piiri palkitsivat ansioituneita jäseniään. Juhlan päätössanat lausui Reserviläispiirin entinen puheenjohtaja Matti Salonen. Juhlan päätteeksi laulettiin yhdessä Panssarisoittokunnan säestämänä Maamme-laulu. 

Oli mukava osallistua juhlaan ja nähdä siellä tuttuja ja erityisesti Sirpa Mäkivaara Kangasalan Maanpuolustusnaisista.

 

 

Toinen tilaisuus, johon osallistuin Tampereella, oli Kadettikunnan 31.3. järjestämä seminaari "Maailman muutos ja Suomi" Tampereen Yliopiston juhlasalissa. Sain houkuteltua mukaani seminaariin ystäväni, sotakamreeri Mikko Selinin. Seminaarin avasi Kadettikunnan uusi puheenjohtaja, prikaatikenraali Jukka Ojala. Yhdessä me sitten Selinin kanssa istuimme yliopiston suuressa juhlasalissa kaadereitten keskellä ja kuuntelimme alustuksia ja vilkasta paneelikeskustelua puolustusvoimauudistuksesta. Paneeliin oli saatu edustajia niin hallituspuolueista kuin oppositiostakin. Ehkä nimekkäin "panelisti" oli Kimmo Sasi.

 

 

Seminaarin anti oli hyvä ja keskustelu vilkasta. Suureen juhlasaliin olisi mahtunut paljon enemmänkin kuulijoita kuin mitä nyt oli. Jatkossa kannattaakin panostaa tiedottamiseen, jotta saataisiin enemmän osallistujia Kadettikunnan korkeatasoisiin tilaisuuksiin. Minä viihdyin mainiosti, kun saatoin katsella vanhoja paikkoja ja muistella opiskeluaikaani, vuosia 1962-1967, Tampereen Yliopistossa.    


Kirjoitusta on viimeksi muokattu: 2.4.2012 18:50

Kirjoituksessa on 1 kommentti

Sirpa Mäkivaara (13.4.2012 21:19)
Olipa mukava nähdä Maanpuolustusjuhlassa Tampereella, vaikka pikaisestikin.
Kommentoi kirjoitusta
*

*

* Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.