Blogi

Ostin "pappa-Mersun"22.5.2012 20:07


Mersu edestä

sivulta

ja sisältä

Kyllä sitä vanhoilla päivilläänkin voi vielä höpsääntyä, kuten minä!

Ostin nimittäin äskettäin vanhan Mersun, vaikka emme sitä nyt aivan välttämättä tarvinneet. Meidän kolme vuotta vanha Honda Insightimme on toiminut aivan hyvin ja sen kulutuskin sopii meille eläkeläisille hyvin. Insightin kulutus on ollut siinä viiden litran molemmin puolin 100 kilometriä kohden  laskettuna. Alhainen kulutus selittyy sillä, että sähkömoottori avustaa polttomoottoria kiihdytyksissä. Ennätys Tampereen matkalla on 4.2 litraa ja normaali kulutus siinä hivenen alle viiden litran sadalla kilometrillä.

Meidän uusi, "vanha Mersu" (vuosimalli 2007) on dieselkäyttöinen Mercedes-Benz E-malli, ja huolimatta 170 hevosvoimasta sen kulutus on yllättävän alhainen vain runsaat viisi litraa 100 kilometrillä. Tampereen matkalla dieseliä kului 5.3 litraa ja Helsinki- Naantali-Tampereen matkalla vain 5.2 litraa sadalla kilometrillä.

 

Se, että innostuin Mersusta johtui reserviupseeriystävästäni Jorma Loimukoskesta, joka kaupitteli vaimonsa omistamaa autoa, jonka he olivat hankkineet viisi vuotta sitten ulkomaankomennuksen yhteydessä ja nyt he ovat hankkimassa uutta samanlaista, kun Maarit Loimukoski palaa nykyiseltä ulkomaankomennukseltaan koti-Suomeen.

Minua viehätti autossa sen varustelu ja se, että sillä oli viiden vuoden aikana ajettu vain runsaat 42 000 kilometriä. Näin minusta tuli "pappa-Mersun" omistaja. Olen ihan tyytyväinen. Auto kulkee tasaisesti ja vakaasti.  Sitä on helppo ajaa. Eeva-Leenakin on jo totutellut sillä ajamista. Taksissa niitä näkee runsaasti. Tosin ne ovat uudempaa mallia kuin tämä meidän. Toivon, että Mersu kestää ja sillä voi ajaa vielä monta vuotta!


Kirjoitusta on viimeksi muokattu: 26.9.2012 19:53

Kommentoi kirjoitusta
*

*

* Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.