Blogi

Ruotsin kansallispäivän vastaanotolla Helsingissä 6.6.20129.6.2012 18:47


Ruotsin Helsingin suurlähetystö Kauppatorin laidalla

Kustaa Vaasan korkokuva lähetystön portaikossa

Eeva-Leena ja sotilasasiamiehen apulainen Henric Arnoldsson

Eeva-Leena ja Mikko Selin lähetystön kirjastossa

 

 

Sotakamreeri Mikko Selin, Eeva-Leena ja minä saimme yllätykseksemme kutsun Ruotsin Helsingin suurlähetystöön. Tällä kertaa kutsu koski Ruotsin kansallispäivää, jota vietetään Ruotsin lipun päivänä ja Kustaa Vaasan kruunajaispäivänä kesäkuun 6. päivänä. Kustaa Vaasa kruunattiin Ruotsin kuninkaaksi 6.6.1523.

 

                                                          ****                                                     

                                                         

 

Me otimme tietysti kutsun mielihyvällä vastaan ja suuntasimme matkamme suurlähetystöön. Mikko Selin tuli junalla Tampereelta Tikkurilaan, josta me haimme hänet kotiimme ja täältä sitten lähdimme autollamme lähetystön vastaanotolle.

 

 

                                                            ****

 

Päästyämme sisälle totesimme heti, että suurlähetystön kutsu oli tavoittanut suuren joukon vieraita. Vastaanottotilat olivat aivan tupaten täynnä iloisesti keskustelevia vieraita. Vierasjoukko kooostui suureksi osaksi diplomaateista ja suomenruotsalaisista vaikuttajista. Joukkoon mahtui myös monia taiteilijoita.

 

 

                                                             ****

 

Kiertelimme ja kaartelimme vieraiden joukossa, jossa aina välillä tapasimme tuttuja. Aivan tuoreisiin tuttavuuksiimme kuului Ruotsin sotilasasiamiehen apulainen Henric Arnoldsson,  johon tutustuimme lähetystössä kunniamerkin luovutustilaisuudessa. Hän kertoi puolestaan nähneensä meidät Pian syntymäpäiväaterialla sunnuntaina kesäkuun kolmantena Porvoon Sinne-ravintolassa Taide-tehtaalla, jossa hän oli ollut lounastamassa. Hän kertoi, että ei kehdannut tulla häiritsemään  meitä ruokaillessamme siellä. Näin on Suomi pieni maa!

 

                                                            ****

                                                           

Poistuttuamme vastaanotolta lähdimme samantien ajamaan kohti Tamperetta ja Ylöjärveä, jonne saavuimmekin iltasella runsaan parin tunnin ajon jälkeen. Jätimme Mikon kotiinsa Ylöjärvelle ja me ajoimme Tampereen Tohloppiin.

 


Kirjoitusta on viimeksi muokattu: 13.8.2012 20:11

Kirjoituksessa on 1 kommentti

Charlie Hindsberg (14.7.2012 01:52)
Hei Jaakko. Sinulla on hienot sivut ja meillä paljon yhteistä kuten maanpuolusttusasiat ja matkailu. Tavattin Ruotsin suurlähetystössa kansallispäivänä. Sopivalla ajankohdalla voisimme lounastaa. Hyvää kesää. Charlie
Kommentoi kirjoitusta
*

*

* Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.