Blogi

Pari mukavaa kesäyllätystä24.7.2012 20:04


Eeva-Leena rantautuu sienten keruumatkaltaan taustalla näkyvästä saaresta

Kesän ensimmäinen sienisato on korjattu.

Tohloppi-järven uusin laituri

Oltuamme viikon verran matkoilla ja palattuamme Itä-Suomen kierrokselta Tampereen Tohloppiin saimme kokea pari mukavaa kesäyllätystä. Eeva-Leena, joka on innokas marjojen ja sienten poimija, paloi halusta päästä Tohlopin saareen katsomaan, onko sinne sateisen viikon jälkeen noussut sieniä.

 

 

Lähdimme yhdessä veneellemme Tohlopin rantaan Eeva-Leena Kerimäeltä ostettua muoviämpäriä toiveikkaana kantaen. Irrottelimme yhdessä veneen lukoista, ja Eeva-Leena lähti yksin soutamaan saareen ja minä jatkamaan venerannasta kävelykierrostani Tohlopin ympäri. Ehdin kiertää Tohlopin, johon meni noin tunti, kun soitin Eeva-Leenan kännykkään tiedustellen: "Onko siellä sieniä?" Vastaus tuli tuota pikaa: "On ja paljon. Minulta menee vielä ainakin tunti, ennenkuin saan ämpärin täyteen." Lupasin mennä häntä vastaan venerantaan, kun hän tulee sienisaaliin kanssa sinne. Totta kyllä! Kanttarelleja oli kokonainen ämpärillinen. Minulta meni kokonainen aamupäivä, kun seuraavana päivänä perkasin sienet. Kyllä kanttarellikastike maistui hyvältä, kun pääsimme sitä maistamaan. Kiitos saari sienistä!

Toinen yllätys Tohlopista oli uusi uimalaituri. Emme lainkaan uskoneet, että Tampereen kaupungin täksi kesäksi lupaama laituri olisi valmistunut näin nopeasti. Se oli ilmestynyt matkapäivänämme, kun ajelimme idästä kohti Tohloppia. Tämä uusi laituri on kelluva laituri, kun vanha puolestaan oli kiinteä, pohjaan juntattujen tolppien varassa. Uusi laituri on hieno ja leveä. Sen pinta ei myöskään ole liukas, kuten vanhan laiturin kansi oli. Kyllä sitä uutta laituria piti heti kokeilla. Hyvä se on ja vedestä nousua helpottamassa on kahdet hienot alumiiniset portaat. Kyllä nyt on mukava käydä uimassa!


Kirjoitusta on viimeksi muokattu: 31.7.2012 15:49

Kommentoi kirjoitusta
*

*

* Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.