Blogi

Lounasristeily Villa Näsirinteeseen19.8.2012 19:23


M/S Wellamo valmiina lähtöön

Mustalahden satama ja Särkänniemen huvipuisto ovat jäämässä selän taakse.

Siilinkari Näsijärvessä

Kaiharin lahden Paunun saarista toinen oli mielenkiintomme kohteena.

Villa Näsirinne Ylöjärven Antaverkassa

Lukiessamme sunnuntaina 19. elokuuta Aamulehteä Tohlopissa mielenkiintomme kohdistui pieneen ilmoitukseen, jossa mainostettiin lounasristeilyä laivalla Villa Näsirinteeseen joko m/s Intillä tai m/s Wellamolla. Olin joskus nuoruudessani "seilannut", nyt jo yli 100-vuotiaalla, höyrylaiva Intillä poikaleirin aikaan Näsijärvellä. Nyt tuo vanha laiva ja risteily Näsijärvellä kiinnostivat kovasti. Ajoimme Tampereen Mustalahden satamaan, jossa vasta korjattu (dieselöity) m/s Intti odotti matkustajia entistä ehompana.

 

Yhtään laivaan pyrkijää tai henkilökuntaan kuuluvaa ei näkynyt laivan vierellä. Aloimme jo ajatella, että olimme erehtyneet päivässä, kunnes pitkä mies käveli luoksemme tiedustellen, olemmeko lähdössä lounasristeilylle. Kun vastasimme myöntävästi, hän sanoi: "Seuratkaa minua! Menemmekin Wellamolla, sillä Intti-laiva on kokonaisuudessaan varattu/vuokrattu eräälle seurueelle, joka tulee meidän jälkeemme ruokailemaan samaan paikkaan, johon olemme menossa." Me nousimme Wellamoon ja meidän lisäksemme tusinan verran muita lounasristeilijöitä. Pääsimme siis sittenkin mukaan lounasristeilylle ja kaiken lisäksi alkoi jo olla hieman nälkäkin. 

 

Laivamatka Villa Näsirinteeseen kesti tunnin verran. Matkan aikana ehdimme nähdä surullisen kuuluisan Siilinkarin, jonka läheisyydessä Kuru-laiva kaatui syysmyrskyssä 1929 vieden mukanaan 138 matkustajaa Näsijärven syvyyksiin. Se on pahin sisävesillämme sattunut laivaonnettomuus kautta aikain. 

 

 

Lähestyessämme lounaspaikkaamme, 100 vuotta vanhaa, apteekkari Borgin entistä huvilaa muistelimme, kuinka joskus 1990-luvun alussa meillä oli ajatuksia hankkia saari läheisestä Kaiharin lahdesta. Onneksi hankkeesta ei tullut mitään. Meidän rahamme ja voimamme eivät olisi riittäneet saaressa asumiseen ja olemiseen. Sen verran hankalia nuo saarimökit meidän mielestämme olivat ja ovat. Hyvä näin! Laitan kuitenkin oheen kuvan kartasta ja saaresta, joka silloin oli kaupan.

 

 

Lounasruoka nauttiin vanhan huvilan terassilla, josta on upeat näkymät Näsijärvelle. Mikä erinomainen paikka esimerkiksi elokuisille rapukesteille! Ruoka oli hyvää sisältäen sienikeiton, kylmät alkupalat ja lämpimän ruoan sekä kahvit. Ruokajuomina olivat: kotikalja, vesi ja mehu. Villa Näsirinne on perimätiedon mukaan rakennettu rantakalliolle ruotsalaisten huvilaesikuvien mukaiseksi. Nyt jo 100-vuotias huvila tarvitsisi monin paikoin korjausta, mutta ajaa asiansa hyvin kesäisenä ruoka-ja kokouspaikkana. Voimme suositella sitä hyvän ruoan ja helpon saavutettavuuden vuoksi. Tampereelle on vesimatkaa 10 kilometriä ja maantietä pitkin noin 25 kilometriä.  

 

 


Kirjoitusta on viimeksi muokattu: 11.7.2015 10:38

Kommentoi kirjoitusta
*

*

* Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.