Blogi

Vuosi vaihtui oopperan merkeissä1.1.2013 15:04


Yhteisellä aterialla ravintola Careliassa

Oopperan ensi parvella oli täyttä.

Näytöksen väliajalla

Mikko ja Pia antoivat meille ja Pian vanhemmille joululahjaksi liput Kansallisoopperan uudenvuodenaaton näytökseen La Traviata (säveltäjä Giuseppe Verdi) Kokoonnuimme "koko suku" Valveet ja Strandvallit ennen oopperaa yhteiselle aterialle ravintola Careliaan. Ravintolan ruoka: leppäsavustettu siika, puna- ja piparjuuren kanssa sekä jälkiruoaksi Crème caramel maistui todella hyvältä huolella valitun samppanjan kera.

 

 

 

Ruokailun jälkeen suuntasimme oopperaan, jonne olikin melkoinen ryntäys. Taisi kansallisoopperamme olla täynnä viimeistä sijaa myöten? Pia oli valinnut hyvät paikat ensi parven toiselta riviltä, josta näimme ja kuulimme hyvin.

 

 

 

 

La Traviatan päärooleissa esiintyivät taitavat ulkomaalaiset laulajat. Lavastukseen oli kiinnitetty erityistä huomiota. Sen perusratkaisuna olivat valkoiset juhlahuoneiston seinät ja korkeat pylväät. Tilaa oli runsaasti suurellekin esiintyjäjoukolle. Laulajien upeat äänet ja asut pääsivät oikeuksiinsa näissä puitteissa. Vaikka ooppera päättyikin traagisesti Violettan kuolemaan, niin se sopi hyvin vuodenvaihteen ohjelmaan. Vanha vuosihan päättyi ja uusi vuosi alkoi - toivottavasti entistä parempana ja onnellisempana meille kaikille. Kiitokset mukavasta yhdessäolosta!   


Kirjoitusta on viimeksi muokattu: 13.1.2013 18:19

Kommentoi kirjoitusta
*

*

* Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.