Blogi

Vuoden 2013 tähtihetkiä1.1.2014 19:34


Tästä Mikko ja Pia muuttivat

tähän.

Mikko ja Pia sekä vastasyntynyt

Kadetit laskevat sankarivainajien arkut haudan lepoon.

Tasavallan presidentti kättelee illalliselle osallistujia.

Heleätä Hämettä

Viktorin kastejuhla

Iloiset uimarit

 

Ajattelin koota tähän pieneen juttuuni muutaman asian viime vuodesta, jotka ovat olleet mukavia tai jääneet erityisesti mieleeni.

 

 

Kovasti jännitimme Mikon ja Pian puolesta alkuvuodesta, miten he saavat vanhat asuntonsa myytyä ja ostettua uuden yhteisen kodin. Hyvinhän siinä kävi. Pia sai melko vaivattomasti myytyä oman vuokralla olleen asuntonsa ja Mikko hieman pidemmän myyntiajan jälkeen heidän vanhan asuntonsa. He muuttivat uuteen taloonsa Laajasaloon 18.3. Kylmä muuttopäivä jäi mieleemme. Oli pakkaspäivä ja lunta oli paljon, mutta muutto sujui hyvin Mikon kavereiden avutuksella, kun muuttofirmaa ei tuolle päivälle saatu.  Olimme Eeva-Leenan kanssa omalta osaltamme avustamassa heitä lähinnä Mikon vanhan asunnon jälkisiivouksessa.

 

 

Noin kuukausi muuton jälkeen syntyi Mikolle ja Pialle poika 20.4. Se oli ihana asia! Sukuun oli syntynyt uusi jäsen. Päivä oli myös meille, ukille ja mummille ikimuistettava. Pojan syntymä mullisti täysin Mikon ja Pian elämän. Niin myös meidän! 

 

 

Osallistuin kaatuneitten muistopäivänä toukokuun 19. viime sotien taistelukentiltä löydettyjen sankarivainajien hautaustilaisuuteen Lappeenrannan sankarihautausmaalla. Sinne siunattiin ja haudattiin 42 taistelukentiltä löydettyä sankarivainajaa. Kenttäpiispa Pekka Särkiö siunasi vainajat, ja eduskunnan puhemies Eero Heinäluoma piti puheen tilaisuudessa. Tilaisuus oli vaikuttava, kun kadetit laskivat tunnistamattomien sankarivainajien arkut suureen yhteiseen sankarihautaan sotilasosaston ampumien kunnialaukausten saattamana.  

 

 

Puolustusvoimien lippujuhlapäivänä 4.6. minulla oli tilaisuus osallistua upseerijärjestöjen juhlaillalliselle Katajanokan Kasinolla. Tilaisuutta kunnioitti Tasavallan Presidentti Sauli Niinistö läsnäolollaan.  

 

 

 

 

Kesän matkoista jäi erityisesti mieleen risteilymatka M/S Purimolla Hämeenkyröön F.E.Sillanpään kauniisiin maisemiin.

 

 

 

 

 

 

Kesän kohokohtia oli ilman muuta Mikon ja Pian pojan kastetilaisuus 17.8. Helsingin Laajasalossa. Hän sai kasteessa nimet Viktor Henrik Johannes. Koko suku ja kummit olivat paikalla todistamassa tapahtumaa.  Kastejuhla oli kaunis ja mieleenpainuva.

 

 

Syksyn erityisiin tapahtumiin kuului vierailuni Kadettikunnan syyskokouksessa Helsingissä 26.10., jossa olin jakamassa yhdessä kenraali Ilkka Asparan kanssa Sotavahinkosäätiön tunnustuspalkinnot.

 

 

Parasta kuitenkin mielestäni on koko vuoden osalta ollut Viktorin syntyminen ja hänen kehittymisensä seuraaminen. Mukavaa on myös ollut, että Viktor ja hänen vanhempansa ovat käyneet monta kertaa vauvauinnissa Siltamäen uimahallissa ja sen jälkeen vierailleet ukin ja mummin luona. Voin hyvin sanoa omasta ja mummin puolesta, että vuosi 2013 on ollut VIKTORIN VUOSI, ja se on ollut meille aivan ihana! 

  

 


Kirjoitusta on viimeksi muokattu: 1.4.2021 10:08