Blogi

Sotavahinkosäätiö 60 vuotta 11.9.201414.9.2014 18:57


Rintamaveteraaniliiton edustajat tervehtivät.

Edgar Sinisalu ja Mati Blumfeldt Virosta


Palkinnon saajat

Kaaderilaulajien kvartetti esiintyy.

Sotavahinkosäätiö järjesti 60-vuotisjuhlansa kunniaksi juhlaillallisen ravintola Savoyssa Helsingissä 11.9.2014. Tilaisuuteen oli kutsuttu yhteistyötahojen edustajia niin veteraani- ja maanpuolustusjärjestöistä kuin myös perinnejärjestöistä ja säätiöistä. Kutsua noudatettiin kiitettävästi. Kaiken kaikkiaan vieraita saapui 63. Ravintola Savoyn juhlasaliin mahtuu istumaan 64, joten lähes kaikki paikat lukuunottamatta yhtä tulivat täytettyä. Ylimmässä kuvassa Rintamaveteraaniliiton edustajat saapumassa juhlapaikalle. 

 

Seuraavassa kuvassa on Suomen-poika Edgar Sinisalu, aivan pian 90-vuotias jatkosotamme veteraani ja hänen nuori saattajansa Mati Blumfeldt Tallinnasta. Säätiö on tukenut Suomen-poikia Virossa jo lähes 20 vuotta.

Sotavahinkosäätiön tärkein toimintamuoto on jo pitkään ollut vähävaraisten sotiemme veteraanien ja heidän leskiensä yksilöllinen lääkinnällinen ja sosiaalinen avustaminen yhteistyössä veteraanijärjestöjen kanssa. Tähän tarkoitukseen on säätiö käyttänyt vuodesta 1998 alkaen nykyrahassa yli 3,5 miljoonaa euroa. Avustuksen saajia on ollut yli 12 000.

Illan ohjelmaan kuului Kaaderilaulajien kvartetin esityksiä ja säätiömme puheenjohtajan Peter Küttnerin juhlapuhe sekä tunnustuspalkintojen jako. Säätiö myönsi nyt juhlavuotenaan ensi kertaa niin sanottuja suuria tunnustuspalkintoja. Tällaiset suuret tunnustuspalkinnot saivat Sotavainajien muiston vaalimisyhdistys 25 000 euroa kansallisesti arvokkaasta työstä vuosien 1939-1945 sodissa Suomen rajojen ulkopuolelle jääneiden suomalaisten sotavainajien etsinnässä ja kotimaahan hautaan saattamisessa sekä kenttähautausmaiden kunnossapidossa ja sotavankeudessa menehtyneiden sotavainajien muiston vaalimisessa, sosiaalisihteeri Anni Grundström 12 500 euroa tunnustuksena arvokkaasta ja pitkäaikaisesta työstä sotiemme veteraanien ja heidän läheistensä avustusten hoitamisessa ja työn kehittämisessä sekä päätoimittaja Jukka Knuuti 4 000 euroa pitkäaikaisesta, arvokkaasta ja ansiokkaasta työstä Jääkäripataljoona 27:n Perinneyhdistyksen julkaiseman Parole-lehden toimittamisessa ja jääkärien perinteen säilyttämisessä. 

 

Palkinnon saajat vasemmalta: päätoimittaja Jukka Knuuti Parole-lehdestä, sosiaalisihteeri Anni Grundström Sotaveteraaniliitosta ja kunniapuheenjohtaja Pekka Pitkänen ja puheenjohtaja Pertti Suominen Sotavainajien muiston vaalimisyhdistyksestä.

 

 

Säätiömme työ jatkuu! Edistämme ja tuemme taloudellista ja yhteiskunnallista tutkimus-,  opetus- ja julkaisutoimintaa ensisijaisesti sellaista, joka liittyy sotiimme. Säätiö voi myös tukea muuta sotiimme liittyvää toimintaa ja vapaaehtoista maanpuolustustyötä.


Kirjoitusta on viimeksi muokattu: 21.5.2015 10:27

Kommentoi kirjoitusta
*

*

* Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.