Blogi

Hakkapeliitat viettivät 90-vuotisjuhliaan 9.11.201610.11.2016 19:20


Puheenjohtaja Erkki Laukkanen, Smoolannin husaarien puheenjohtaja Rolf Berggren ja hänen puolisonsa Molla Riis

Juhlavieraat kuuntelevat kenraali Kivisen puhetta.

Moni juhlavieraista oli pukeutunut perinneasuun.

Yksi maan vanhimmista killoista Hakkapeliittayhdistys ry vietti toimintansa 90-vuotisjuhlia Helsingissä 9.11.2016 ravintola Ostrobotnian juhlatiloissa. Yhdistys perustettiin 6.11.1926. Juhlatilaisuuteen oli kutsuttu kaikki yhdistyksen jäsenet seuralaisineen sekä joukko kutsuvieraita yhteistyötahoiltamme. Kaukaisimmat vieraat saapuivat Ruotsista Smoolannin husaareista, joiden kanssa on ollut yhteistyötä jo monen vuoden ajan. Heitä edustivat Smoolannin Husaarien nykyinen puheenjohtaja, majuri Rolf Berggren ja hänen vaimonsa Molla Riis.

Juhla aloitettiin Kaartin soittokunnan esittämällä Merkkisoittomarssilla. Soittokuntaa johti kapteeni Hannu Simoinen. Juhlavieraat, joita oli lähes 60 toivotti tervetulleiksi yhdistyksen puheenjohtaja, eversti Erkki Laukkanen.

Kaartin soittokunnan esittämän Suomalaisen Ratsuväen marssin 30-vuotisessa sodassa jälkeen vuorossa oli kenraaliluutnantti Timo Kivisen juhlapuhe. Kenraali Kivinen käsitteli puheessaan puolustusvoimien nykytilaa ja kehitysnäkymiä. Puheensa lopussa hän onnitteli juhlivaa yhdistystä ja toivotti sille elinvoimaa ja vireitä toimintavuosia myös jatkossa.  

Juhlapuheen jälkeen kaartinjääkäri ja oopperalaulaja Joonas Pajari esitti yksinlaulua. Hän esitti komeasti kaksi laulua: Nuoret Husaarit ja Soi raikuen torvet ja rummut.

Tämän jälkeen oli vuorossa palkitsemiset. Puheenjohtaja Erkki Laukkanen ja sihteeri Henrik Degerman suorittivat palkitsemiset. Yhdistyksen kunniapuheenjohtajaksi kutsuttiin Karl Nordgren ja kunniajäseneksi Jaakko Valve. Yhdistyksen ansiomitalilla palkittiin seuraavat henkilöt: Rolf Berggren, Henrik Degerman, Fredrik Ehrström, Erkki Laukkanen, Ilmari Ojala, Mikko Selin ja Ossi Sunell. Yhdistyksen pienoislipun vastaanottivat: Lasse Aarnio, Ilkka Alitalo ja George Ramsay sekä yhdistyksen standaarin Seppo Haario ja Erkki Wuolijoki.

Juhlan päätösmarssina kuultiin Ratsuväen kutsu, jonka jälkeen päästiin nauttimaan herkullisesta juhlalounaasta ja vapaasta seurustelusta. 

Hienosta 90-vuotisjuhlasta jäi hyvä mieli ja maku kaikille osanottajille.


Kirjoitusta on viimeksi muokattu: 15.5.2022 17:53